Historisch overzicht van DDW

Hoe is het allemaal begonnen?

Het idee om een korfbalvereniging op te richten in Hooge Mierde is door dhr. Smits (toen voorzitter dameskorfbal) samen met zijn schoondochter Ans Smits -Larmit bedacht.

Vrijwel meteen hierna is Ria Oomen - Larmit dit samen met enkele dames uit Hooge Mierde verder gaan uitwerken.

--------------------------------------------------------------------------------

Op 12 november 1969 was het dan zover, dameskorfbalvereniging DDW was opgericht.

De oprichtsters zijn: Nel Michelbrink - Peijs,  Nellie Swaanen van Dooren, Anneke van Loon, Adri Jansen van Kemenade en Ria Oomen - Larmit. Toos Wouters van Raak, Sjan Abel - Post, Ton Moeskops van Gisbergen,

In die jaren was er nog weinig interesse in korfbal, maar toch slaagde men er al in om met twee teams uit komen in de competitie. Een junioren- en een aspiranten team.

Scan00005 21

Doordat men meteen uitkwam in de competitie waren de spelregels noch bij de speelsters, noch bij de leidsters goed  bekend. Dit werd helemaal een probleem, toen DDW zelf een scheidsrechter moest leveren.

Een persoon speelde scheidsrechter, terwijl een niet spelende dame vanaf de zijlijn aanwijzingen gaf met het spelreglement in de hand. Dit was voor de leiding de aanleiding om een scheidsrechterscursus te gaan volgen.

Bij de oprichting van de vereniging werd een wedstrijd voor de clubnaam uitgeschreven. De uitgeloofde prijs, een mooi kinderboek, werd gewonnen door Mieke Wouters van Gisbergen. Zij had de naam DDW : Doorzetten Doet Winnen ingezonden.

Vanaf de oprichting speelt DDW in een blauw shirt en een witte rok.

Het duurde bijna 20 jaar voordat er bij de senioren successen werden geboekt.

Toen ging alles in een stroomversnelling.

Diverse malen zal de plaatselijke harmonie nog voor DDW uitrukken.

Voor ongeveer de eerste maal was dat in 1987 voor het behalen van de Since Blijlevens bokaal voor de pupillen. Zonder een enkel team tekort te willen doen, die in de loop van de jaren diverse kampioenschappen hebben behaald, volgt hier in het kort  een opsomming van de meest aansprekende resultaten van DDW.

In 1989 werd het kampioenschap in de 3 de klasse behaald onder leiding van Ge Krommenhoek. Met Nel van den Bosch gingen wij in 3 jaar tijd zelfs 2 klassen omhoog en met Michel van Esch werd de hoofdklasse bereikt.

Ad Kuipers zorgde in zijn eerste jaar meteen voor een plaats in de zaalfinale te Eindhoven en 2 jaar later voor het eerste Nederlandse kampioenschap.

Dit huzarenstukje werd in 2000 nog eens door Leo Schinning herhaald.

Enkele losstaande feiten uit de geschiedenis vanaf de oprichting.

Twee maal werd een aspirantenteam kampioen van Nederland  in 1993 en 2000.

In 1994 kreeg Thera Ansems de KNKV speld onder andere vanwege haar 25 jaar lidmaatschap van DDW.

De familie Luiten won het eerste familietoernooi in Hooge Mierde.

Geert van de Borne werd in 1992 in Oirschot uitgeroepen tot beste juniorspeelster van de NDKB en Kristel van Gestel werd dit in 1993.

Het midweekteam werd vanaf de oprichting in 1999 meteen 2 maal kampioen.

Het tweede team bereikte door de beslissingswedstrijd van ZSV te winnen in 1999 de overgangsklasse en komt in 2001 weer uit in de eerste klasse.

De junioren komen onafgebroken vanaf de oprichting van een hoofdklasse junioren uit in deze klasse.

Het derde team werd in 1998 kampioen, door thuis te winnen van DSS.

Van de speelsters die uitkomen bij de recreanten spelen er al 7 vanaf dat deze klasse uitkomt, wordt vrijwel onafgebroken hierin. Dit is vanaf 1989.

De bekercompetitie werd 2 maal door DDW gewonnen.  In 1998 en in 1999.

De junioren verloren in 1998 nipt in de verlenging van Swift de finale van de veldcompetitie.

De nieuwbouw van kleedlokalen en de berging etc. werd in 2001 gerealiseerd.

De activiteitencommissie bedenkt in 2001 een nieuw logo voor DDW

In 2009 viert DDW haar 40 jarig jubileum met een feestweekend

In 2011 zijn Thera en Jos met een lintje onderscheiden voor hun werk bij DDW.