Handige informatie voor de scheids:

• Het is fijn als je een kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig bent. Je hebt dan nog de tijd om de pasjes en formulieren te controleren. Waar let je op:
    • Is het wedstrijdnummer op beide formulieren gelijk? Dat staat bovenaan het formulier.
    • Je controleert of de namen van de speelsters kloppen met de nummers op de pasjes.
  • In de bijlage zit een overzicht met speeltijden, de grootte van de bal en het aantal wissels dat toegepast mag worden. Check dit vooraf even voor de wedstrijd die jij gaat fluiten.
  • Het team dat je fluit heeft voor jou een fluitje. Qua tijd is het gebruik van een stopwatch handig of de stopwatch op je telefoon, je kunt ook vragen of iemand langs de kant de tijd bij wil houden en jou een seintje kan geven als het rust of einde wedstrijd is.
  • Mogelijk fluit je voor het eerst of is dit één van de eerste keren. Mocht je het prettig vinden om even wat extra ondersteuning te krijgen, dan horen wij het graag. Je kunt dan even een mailtje sturen naar Hanneke Stokkermans. Wij zorgen dan namelijk dat er iemand van DDW is die bij de wedstrijd is en je wat aanwijzingen of feedback kan geven.
  • In het kleedhok van DDW, in de keuken, liggen hesjes met daarop de tekst ‘scheidsrechter in opleiding’. Trek die gerust aan als je nog niet veel ervaring hebt, dat weten andere mensen dat ook en hebben ze begrip als je een keer teveel of te weinig fluit. Dat is voor je zelfvertrouwen misschien ook fijner.
  • Mocht je niet kunnen op de aangewezen datum, dan de zeer dringende vraag om iemand anders van de lijst direct te benaderen. Een algemeen mailtje heeft namelijk vaak niet zo veel effect; probeer dan dus onderling te ruilen. De wijziging graag doorgeven op mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.