Tien gouden regels voor de ontvangst en begeleiding van scheidsrechters

1.Er is een bestuurslid belast met scheidsrechterszaken

2. U ontvangt elke scheidsrechter zoals u uw gasten thuis ontvangt

3.U koopt uw gastvrouwschap niet af met consumptiebonnen, dat doet u thuis ook niet.

4. U biedt haar of hem plus de partner of begeleider een kopje koffie aan en maakt een praatje met beiden.

5.U wijst de scheidsrechter de kleedkamer die van tevoren is schoongemaakt, etc.

6. U informeert wat de scheidsrechter in de rust wil drinken en brengt hem dat persoonlijk.

7.U biedt ook de partner en/of begeleider van de scheidsrechter wat te drinken aan in de pauze.

8. U zorgt dat de scheidsrechter met partner/begeleider ook na afloop van de wedstrijd goed wordt verzorgd.

9.U grijpt in als iemand voor, tijdens of na de wedstrijd onfatsoenlijk optreedt naar de scheidsrechter.

10. U brengt het KNKV op de hoogte van uw beleid met betrekking tot de ontvangst en begeleiding van scheidsrechters.