Met de ingang van zaalseizoen 2014-2015 is in de Topklasse de schotklok ingevoerd. In het gemengd korfbal werd dit al langer gebruikt en nu dus ook in het dameskorfbal. Spelen met de schotklok wil zeggen dat in de aanval steeds binnen 25 seconden een schot moet zijn gelost dat de korf minimaal raakt. Zo niet, krijgt het andere team de bal. Dit  met doel om het spel te versnellen en meer doelpunten te scoren. Dit zagen wij ook terug in de wedstrijden van ons eerste. Veel wedstrijden eindigden met een stand boven de 20 doelpunten. Om de schotklok te kunnen bedienen zijn drie mensen nodig; een tijdwaarnemer, een schotklokbediener en een juryvoorzitter. Wij hebben hier zo’n 15 enthousiaste mensen voor gevonden die deze taken afgelopen seizoen op zich genomen hebben, wat erg prettig was. De evaluaties van de schotklok binnen het dameskorfbal zijn zo positief, dat nu ook besloten is dat de reserve TOPklasse, waar ons tweede in speelt, nu ook met de schotklok gaat spelen.